Плащане:

Сайтът www.globaltveu.com не ползва и няма информация за платежните детайли на своите клиенти. Всички данни се ползват от нашите партньори от PayPal.


Къде се плаща абонамента след изтичане на първоначалните 3,6 или 12 месеца?

Достъп може да закупите с услугата PayPal или с Банкова карта през нашият уеб сайт в секция „ПАКЕТИ и АБОНАМЕНТИ“  и изберете Абонамент за желаните от Вас месеци. При плащане на абонамент като основание за плащането е ВАЖНО да напишете Вашето име или телефонен номер който вече сте обявили при нас.Може да изберете и плащане чрез Банков превод, за целта се свържете с наш представител или ни пишете на:
info@globaltv.eu.

Сет-топ бокса не работи на територията следните страни: България,Румъния,Албания,Хърватия,Турция.

Плащане през системата на PayPal:

Пейпал е система за онлайн разплащания.

Регистрацията в нея е бърза и лесна. 
Използването и Ви гарантира, че продавачът/магазинът няма да видят данните от кредитната Ви/дебитната Ви карта и да злоупотреби с тях.
За да регистрирате кредитна/дебитна карта в Пейпал, трябва да има задължително пари в нея, около 3 евро са достатъчни. В момента на добавянето на картата ще Ви блокират 1 долар, който няма да изтеглят въобще. Това се прави, за да се провери, че такава карта наистина съществува.При верифицирането, ще Ви изтеглят 1.50 евро, които ще Ви върнат в баланса,след като въведете правилния код за верификация. Този код се получава от разпечатката на транзакциите Ви, които дава банката Ви. Може да го видите и в електронното банкиране, когато транзакцията бъде осчетоводена след 3-4 работни дни. 

Регистрация в Пейпал:
Влизате на адрес: 
https://www.paypal.com
В лявата част на страницата под "Account login" намирате: New to PayPal? Sign up. 
Имате два варианта ”PayPal for you” за личен акаунт или PayPal for business за бизнес акаунт. Избирате най-подходящия за Вас и натискате жълтия бутон "Get started". Попълвате личните си данни както следва:
-   E-mail адрес
-   Парола /между 8 и 20 символа и не може да повтаря мейла или името Ви/
-   Повтаряте паролата
-   Име
-   Фамилия
-   Адрес /попълва се адреса,на който ще си получавате поръчките/
-   Град 
-   Окръг
-   Пощенски код
-   Мобилен телефон
Кликвате на квадратчето „By ticking the box and clicking the button, I agree and consent to the terms of”, с което се съгласявате на техните условия. След това трябва да попълните номера на картата, датата на валидност и трите последни цифри от гърба й. 
Когато влезете в акаунта си, вдясно ще видите таблица.
•   Confirm email address - потвърдете e-mail адреса си – натискате го, влизате си в пощата, с която сте регистрирани и следвате стъпките от полученото писмо.
•   Link and confirm my debit or credit card – свързате и потвърждавате картата. Това е т.нар.„верифициране”, описано по-горе. 
•   Lift your account limits –лимити за пращане и получаване на пари. Те са еднакви за всички, но може да ги вдигнете, ако ще купувате по-скъпи стоки. 
•   Set up your security questions – Избирате си два тайни въпроса, на които помните отговора добре, в случай, че си забравите паролата 
•   Policy Updates – правилата на Пейпал, по-скоро промените в тях. Не е нужно да правите нищо, само да ги прочете ако искате. 


Как да верифицирате картата си: 

Картата се верифицира, за да може да плащате с нея над 100 евро. Това означава, че когато изхарчите от тази карта 100 евро,ако не е верифицирана, картата  ще се блокира до въвеждането на кода за верификация. Може да платите 2 х 50 евро, или 100 пъти х 1 евро, на наследващото евро картата Ви ще е блокирана.
За да верифицирате картата, трябва да го наредите Вие в ПейПал. След като наредите верификация, ще получите кода от Вашата банка. 
Като си влезете в акаунта, от страни, вдясно пише: 
To Do List - Verify my Account.
Системата ще Ви изтегли 1.50 евро.
Кодът се показва в месечното Ви извлечение от банката-издател на картата Ви. Може също да си поискате разпечатка на транзакциите си, или да го видите в електронното банкиране, ако имате такова. 
Кодът не се получава веднага, а след 3-4работни дни, когато се осчетоводи транзакцията.
Срещу него пише - PAYPAL EXPUISE XXXX, къдетоХХХХ са четирите цифри, които е кодът. 
Когато въведете правилния код, системата ще Ви върне 1.50 евро и те ще останат в акаунта Ви, като може да плащате с тях.

Ако регистрирате втора карта, защото старата Ви е изтекла, трябва отново да я верифицирате. Това е задължително вече и няма как да се избегне. 
Ако регистрирате нова карта, защото старата вие изтекла, но със същия номер, но различен секюрити код и дата на валидност - в общия случай не се налага да се верифицира отново. Въпреки това, проверете в началото на акаунта, в таблицата дали има "To do list - Verify/Confirm my card". 

Как да пуснете диспут: 

За да пуснете диспут, намирате транзакцията,отваряте я и избирате "Resolve a problem with this transaction". Следвате стъпките и описвате случая. 
Ако не сте получили стоката - избирате "I haven't received my item". 
Ако стоката се различава от описанието - избирате "The item I received is significantly not as described". В този случай ще Ви накарат да върнете стоката за Ваша сметка и едва след като продавачът си получи пакета, ще Ви върне парите. 
Внимавайте да не затворите диспута, защото няма да можете да го отворите отново.
Ако не намерите решение с продавача в диспута,може да ескалирате до "Claim". По този начин оставяте решението за спора Ви с продавача да бъде взето от ПейПал. Бутонът за ескалиране до "Claim" се появява няколко дни след пускането на диспута, не веднага. 

Как да смените курса на валутата, така че да Ви таксува по курса на Вашата банка:
Това става в момента, в който тръгнете да плащате стока. 
На екрана "Review your information" кликвате върху "Other Conversion options".
Отваря се друг екран, от който избирате: "Bill me in the currency listed in the seller's invoice". 
След това натискате "Submit". 

Имайте предвид, че в ПейПал НЕ СЕ ВИЖДА наличността по картата, която сте регистрирали. Там ще седят само нули. Това не е електронно банкиране и няма как да Ви се виждат парите. 

Настройки в PayPal за избягване на по-високия обменен курс.
1. Влизате в PayPal в "My Account" с мейла и паролата си;
2. Влизате в "Profile" в горния ред връзки, без да избирате никоя от падащото меню!;
3. Влизате във връзката "My money" и в дясно се изписват регистрираните в системата карти;
4. Долу срещу "My pre approved payments" влизате във връзката "Update";
5. Влизате във връзката в дясно "Set Available Funding Sources";
5. Влизате във връзката "Conversion options"/намираща се след номерата на картата/ за регистрираната и потвърдена Ваша карта в PayPal;
6. Отмятате другата опция /"Bill me in the currency listed on the seller's invoice"./, а не тази по подразбиране за ползване на обменния курс на PayPal;
7. Натискате "Submit" и готово.

Промяната можете да направите още при първата покупка, като след като влезете в акаунта си в PayPal и изпише картата/ите,които са Ви регистрирани в системата за разплащане, натиснете "Conversion Options" линка след номера на картата се намира. И там отмятате /"Bill me in the currency listed on the seller's invoice"./

Внимание!
Paypal никога не изпращат мейли с прикачени файлове, в които да попълваш каквито и да било данни. 
Прикаченият файл или е вирус, или е опит да съберат от Вас информация /пароли, банкови данни и т.н/ с цел да бъде хакнат Вашият профил!